Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!

Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim! - Hallo sahabat Khabar Malaysia, Pada Artikel yang anda baca kali ini dengan judul Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Bola Sepak, Artikel Khabar, Artikel Malaysia, Artikel Malaysia Today, Artikel News, Artikel Perniagaan, yang kami tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!
link : Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!

Baca juga


Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!

Menu ini sesuai sangat bagi anak-anak anda yang suka makan roti cicah sup cendawan, namun kali ini tak perlu beli kat kedai sebab anda boleh buat rasa kuah yang lebih menjilat jari dengan menggunakan resepi daripada Puan Rozila Ibrahim ini…

Siapa suka makan sup cendawan Pizza punya? Saya sejak reti buat sendiri memang tak layan dah yang pizza punya, sebab buat sendiri lagi terbaikkkk… pekat melekat lemak berkrim. Haaaaa cenggitu!

Bahan-bahan seperti dalam gambar:

Bahan 1

3 biji bawang holand

2 biji bawang putih

1 paket Cendawan tiram

1/2 paket cendawan shitake segar

3 SB butter

1 cwn tepung jagung

Cairkan butter, masukkan bawang,cendawan, bila dah layu masukkan tepung. Tunggu sejuk blend dengan 1liter air sampai betul-betul halus dan creamy. Masuk dalam periuk. Reneh atas api perlahan-lahan sampai mendidih. Masuk bahan 2.

Bahan 2

1 tin Cendawan butang (potong halus)

1 tin susu cair

1 kiub ayam

Garam

Lada hitam blend

Pasley flakes( optional)

Cara buat:

Masukkan dalam semua bahan yang dah diblend. Kalau agak pekat tambah air lagi.

Perasakan semua biar balance semua rasa.

Bila sejuk sup akan lebih pekat.

Kalau cair, ambik sedikit kuah masak semula dengan tepung dalam bekas lain kemudian blender. Jangan direct tambah tepung dalam kuah.

Sumber : http://ift.tt/2v6LYS0


First Appear On Online News Malaysia

Appear first on Khabar Malaysia


Demikianlah Artikel Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!

Sekianlah artikel Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim! kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa di postingan artikel lainnya.

Anda sekarang membaca artikel Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim! dengan alamat link https://malaysiaitu.blogspot.com/2017/07/wanita-ini-kongsi-resepi-sup-cendawan.html

0 Response to "Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!"

Posting Komentar

wdcfawqafwef