Judul : Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!
link : Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!
Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!
Menu ini sesuai sangat bagi anak-anak anda yang suka makan roti cicah sup cendawan, namun kali ini tak perlu beli kat kedai sebab anda boleh buat rasa kuah yang lebih menjilat jari dengan menggunakan resepi daripada Puan Rozila Ibrahim ini…
Siapa suka makan sup cendawan Pizza punya? Saya sejak reti buat sendiri memang tak layan dah yang pizza punya, sebab buat sendiri lagi terbaikkkk… pekat melekat lemak berkrim. Haaaaa cenggitu!
Bahan-bahan seperti dalam gambar:
Bahan 1
3 biji bawang holand
2 biji bawang putih
1 paket Cendawan tiram
1/2 paket cendawan shitake segar
3 SB butter
1 cwn tepung jagung
Cairkan butter, masukkan bawang,cendawan, bila dah layu masukkan tepung. Tunggu sejuk blend dengan 1liter air sampai betul-betul halus dan creamy. Masuk dalam periuk. Reneh atas api perlahan-lahan sampai mendidih. Masuk bahan 2.
Bahan 2
1 tin Cendawan butang (potong halus)
1 tin susu cair
1 kiub ayam
Garam
Lada hitam blend
Pasley flakes( optional)
Cara buat:
Masukkan dalam semua bahan yang dah diblend. Kalau agak pekat tambah air lagi.
Perasakan semua biar balance semua rasa.
Bila sejuk sup akan lebih pekat.
Kalau cair, ambik sedikit kuah masak semula dengan tepung dalam bekas lain kemudian blender. Jangan direct tambah tepung dalam kuah.
Sumber : http://ift.tt/2v6LYS0
First Appear On Online News Malaysia
Appear first on Khabar Malaysia
Demikianlah Artikel Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!
Anda sekarang membaca artikel Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim! dengan alamat link https://malaysiaitu.blogspot.com/2017/07/wanita-ini-kongsi-resepi-sup-cendawan.html
0 Response to "Wanita Ini Kongsi Resepi Sup Cendawan Ala Pizza, Buat Sendiri Lebih Pekat & Lemak Berkrim!"
Posting Komentar